Beijing - China

Eten & drinken


Eten en drinken in Beijing is makkelijk voor de toerist. Het is zodoende een goed gelegenheid om kennis te maken met wat China en met name Peking op dit gebied allemaal te bieden hebben. Het is ronduit verassend wat u allemaal te eten kunt krijgen in deze metropool.
Het bekendste gerecht in Beijing is natuurlijk de Pekingeend en er zijn hier ook veel eetgelegenheden waar ze gespecialiseerd zijn in het bereiden van een goede Pekingeend. Het zijn lekker krokant gebakken stukjes eend die vervolgens geglazuurd worden en daarna in gestoomde flensjes worden gerold. Een ware delicatesse.
Ook de beroemde Chinese keuken kan hier natuurlijk in volle glorie worden bekeken en worden uitgeprobeerd.
Als u niet van de Aziatische keuken houdt dan is het ook mogelijk om wat betreft culinaire genoegens wat dichter bij huis te eten. In de toeristische gebieden zijn er voldoende restaurants te vinden die zijn gericht op de Franse, Italiaansen en Spaanse keuken.
Op het gebied van drinken is thee erg populair en het aantal smaken en variaties is dan ook rustig oneindig te noemen. Het is dan ook een aanrader om eens een traditioneel Chinees theehuis binnen te wandelen en in alle rust een kopje thee te nuttigen. U zult zien dat dit heel anders is dan in ons eigen land.

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb