Beijing - China

Wetenswaardigheden


Beijing oftwel Peking is een heuse metropool en is tevens de hoofdstad van China. De stad heeft meer dan vijftien miljoen inwoners. In het Chinees wordt de stad van oudsher Beijing genoemd en dit gebeurt de laatste jaren ook steeds meer door mensen van buiten Azië. Beijing betekent noordelijke stad in het Chinees. De Mongololen hebben voor een belangrijk deel bijgedragen aan de ontwikkeling van wat nu het huidige Beijing genoemd kan worden.  Nadat de Mongolen de Chinezen in de dertiende eeuw de Chinezen hadden verslagen besloten ze een stad te realiseren, op deze plek ligt nu het huidige Peking. In het noorden van de stad kun je zelfs nog overblijfselen terugzien van de Mongoolse overheersing. Hier liggen nog restanten van een oude stadsmuur welke eeuwen geleden was opgetrokken door de Mongolen om bescherming tegen aanvallen van buitenaf te bieden.
Toen de Ming dynastie aan het roer kwam, werd Peking de hoofdstad van China. Rondt die tijd is er ook gestart met de bouw van de wereldberoemde Verboden Stad met als belangrijkste gebouw het keizerlijk paleis. De verboden stad had een omtrek van 960 bij 750 meter en de stad was uitsluitend toegankelijk voor de keizer, zijn familie en de hofhouding. Bij elkaar een paar duizend mensen woonden toendertijd in de verboden stad. De huidige bouwwerken dateren uit de zeventiende en de achtiende eeuw. Het zijn niet de oorspronkelijk gebouwen maar zijn exacte kopieën van de eerste bouwwerken in de Verboden stad. Deze werden helaas door branden verwoest.
Tegenwoordig is Peking een moderne stad. Welke zich in snel tempo ontwikkeld. Er wordt continue nieuwe bouwplannen gerealiseerd. En de start dreigt uit haar voegen te barsten. Het is een leuke stad om te bezoeken, want het heeft alles te bieden wat de toerist kan trekken. Geschiedenis, cultuur, gastronomie, kunst, architectuur en nog veel meer.

Maak jouw eigen website met JouwWeb