Beijing - China

Winkelen


Voor het winkelen kun je verschillende kanten op in Beijing maar ga vooral eerst eens kijken in het oude centrum van deze imponerende stad. In de talloze oude winketjes vind je prachtige oude munten en juwelen. Vergeet ook niet eens om te gaan kijken naar plaatsen waar ze unieke Chinese kalligrafie in de poëtische oude lettertekens aanbieden. Dit is echt afkomstig uit het vroegere China. Ook kun je hier veel ambachtelijke winkeltjes vinden waar ze al vele jaren op dezelfde manier hun produkten maken en presenteren.

Wil je de bekendste markt van Peking bezoeken ga dan naar het Panjiajuan. Ook hier zie je vele traditionele produkten welke hier nog worden gemaakt en verkocht. Onder andere prachtige zijde produkten zijn hier te koop. Als je op het gebied van thee het één en ander wilt bekijken en/of kopen ga je naar de theemarkt. Hier zijn honderden winkeltjes te vinden die alleen maar thee en hieraan gerelateerde produkten verkopen.

Ook komen er elk jaar nieuwe en zeer luxe warenhuizen bij waar je tal van luxe artikelen kunt aanschaffen. Niet alleen Chinese produkten maar eigenlijk aanbod van over de gehele wereld zie je hier terug. Goedkoop zijn dit soort warenhuizen niet en afdingen op de prijs is hier ook uit den boze.
Ook op het gebied van electronica en allerlei technische snufjes is Beijing een paradijs voor liefhebbers van dit genre. Artikelen die nog niet in West-Europa op de markt zijn liggen hier reeds in de etalage. Deze metropool heeft voor de liefhebbers van het winkelen in ieder geval meer dan genoeg te bieden.

Maak jouw eigen website met JouwWeb