Beijing - China

Geschiedenis

Beijing of Peking zoals u wilt, is de hoofdstad van China en niet alleen dat het is een cultureel uithangbord naar de rest en de wereld toe en het een grote bijdrag aan de chinese geschiedenis. Peking werd circa 2000 jaar geleden opgericht en is al meer dan zeven eeuwen de hoofdstad van China. Beijing heeft zowel de inwoners als bezoeker van de metropool ook van alles te bieden. Denk eens aan cultuur, musea, culinaire hoogstandjes en nog veel meer.
Beijing heeft door de loop van der tijd vele naamsveranderingen ondergaan. Het woord Jing kwam steeds terug in de naam, wat zoveel betekent als koning in het chinees. De oudste resten van menselijke bewoning in de stad Peking zijn te vinden in de grotten van Dragon Bone Hill dichtbij het dorp van Zhoukoudian in het  Fangshan-district
Peking heeft zijn ligging op het noordelijke punt van de grote China Vlakte, die opent naar het zuiden en oosten van de stad. In het noorden is het heuvelachtig, deze grond is maar moelijk te ontginnen. De landbouwers zitten dus veelal in andere regio's van dit immense land. Heden ten dage komt de welstand in Beijing voornamelijk van de industrie en export. Maar ook op het gebied van toerisme scoort deze stad steeds beter.